Du frågar på vilken sida vi står, vi står på den tveksamma sidan i år

Det här med Norge. Det här med Amy Winehouse. Det är aldrig bara en sak som händer, vilket är så jäkla läskigt. Idag höll vi en tyst minut på jobbet för de drabbade i Norge. Blev lite tårögd, det är så sjukt. De pratar om det på tv, de pratar om det på radion. Och jag har blivit en riktig anhängare till radion på den senaste tiden. Det uppstår så mycket blandade känslor, i mellan åt  känns det som jag ska börja storböla när man lyssnar på människors historier. Norge, krya!

Vi var inte dom enda idag.

"Klockan 12.00 stannade även MTR trafiken på Stockholms tunnelbana, Tv4 stängde av sina tv-sändningar, Peabs vägbygge i Småland tog en paus och på Skellefteå Lasarett höll både personal och patienter en tyst minut.

– Vi svara på larmtjänst om det händer någon olycka. Annars är vi tysta i en minut. Det gällde även i Umeå, säger Lena Burvall, Västerbottens Landsting, strax innan tolvslaget.

Teliasonera uppmanade samtliga anställda inom koncernen i Norden att delta. Posten gav personalen friheten att bestämma själv.

På Max hamburgerrestauranger i Sverige vajade flaggorna på halvstång.

All verksamhet var avstängd i en minut.

Så var det även på Ikeas varuhus i Sverige.

– Vi gav ett utrop i kundradion fem i tolv och berättade att vi vill hedra de drabbade i Norge. I en minut stod arbetet still. Vi läste upp meddelandet på både engelska och svenska då vi har många utländska besökare så här års, säger Ylva Magnusson, Ikeas presskontakt i Sverige."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0