Bästa bilden 2009

Hahaha, hamnade bland bilder från BKs första personalfest och detta måste nog vara årets bild med tillhörande kommentarer.
You led me away from home just to save you from being alone

Gud denna låt fyller mig med så mycket känslor att det känns nästan som jag ska spy. Tänker hösten 2008, känner dofter, värme och levande ljus. Foot of africa och avokado med räkor. Samtidigt som en hund med förskräcklig andedräkt står bredvid och väntar på att få smaka något gott.Tisdag

Jag skäms för att säga att du är kvar i mig
Skratta åt det, för då kanske jag kommer över det

Jag vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här

Borde gå och lägga mig nu med tanke på att jag börjar klockan åtta imorgon men är "svin pigg" (Sara Nilsson, Gussnava 2006).  Har i alla fall gjort mina mackor ikväll så jag kan sova lite längre.

Har funderat mycket idag, på framtiden, nuet och på saker som varit. Fått mina anteckningsböcker nu från cdon så tänkte att jag skulle börja skriva av mig lite i dem. Märkt att man sover tusen gånger bättre när man får ner alla tankar som snurrar runt i huvudet. Av någon anledning så kommer jag alltid på så mycket idéer precis innan jag ska sova också. Så tänker man alltid att man ska komma ihåg det tills man vaknar men det gör man fan aldrig. Skriv ner direkt!

Men det är ju verkligen fan att det ska vara så svårt, jag vet vad jag vill men det verkar inte alls vilja gå min väg. Mitt nyårslöfte var att inte försöka så mycket men om man inte försöker så vet man ju inte hur det blir om man hade gjort det?! "Bättre att ångra något man gjort än något man inte gjort!".

 


Fett med snabba cash

Kom precis hem från biografen och den här kvällen blev det snabba cash. Riktigt bra film, kändes inte sådär typiskt svensk filmad som så många svenska filmer kan göra och Joel Kinnaman var helt gudomlig att vila ögonen på! Blivit mycket bio den senaste tiden och många bra kommande filmer väntar, det bådar för ett bra bio år med andra ord.
Imorgon ska vi börja kursen gränssnittsdesign. Såg nu att vi har fått mejl från vår lärare att vi ska kolla upp några hemsidor och skriva vad vi tyckte var bra respektive dåligt med deras gränssnitt. Känns dock inte så lätt när jag inte har någon vidare koll på vad gränssnittet är för något. Har ingen aning om vad jag ska kolla efter. Visste inte att man behövde lära sig via Wikipedia när man läste på högskolan.

Jag ger upp, jag orkar inte bli besviken

När jag var i Borås så tittade vi på Amandas favoritfilm phantom of the opera, tyckte väl att den var sådär men nu har jag fastnat för en av låtarna som var med i filmen och blir helt tårögd varje gång jag hör den. Så fruktansvärt bra!

 


Känner mig besegrad!

Folket har lämnat mig för kvällen, blev en del vin och öl och ingen vinst för Sverige. Åh jobbigt när man får reda på saker som man levat bättre utan att veta. Tar till Lars Winnerbäck och då antar jag att det är rätt så allvarligt. Men fyfan va fint det var med friskis & svettis idag. Kör imorgon med!

Tärningen är kastad!

Idag ska jag på mitt första friskis pass på 7 månader, jag måste erkänna att jag är fruktansvärt nervös för att jag ska kollapsa. Var tvungen att leta upp mina träningsskor som jag inte sett sedan jag lämnade Borås och givetvis hade jag packat ner dem i lådan under alla lådor i garderoben. Men jag är taggad som fan!

Tack för kaffet!

Idag har jag påbörjat mitt andra nyårsmål. Att ansöka till att bli friskis och svettis ledare. Har köpt träningskort, dock har jag inte kunna komma in för att boka några pass. Jävla teknik, var annat när man bodde i Ystad och ringde ner till moster och boka passen. Tänkte jag skulle träna imorgon men får väl se om jag kan logga in då.

Skulle egentligen till Göteborg imorgon för att Jessica och Tomas ska ha inflyttningsfest på lördag i deras nya tre på 104 kvm?!! Men, eftersom jag har mycket att stå i så fick det bli att stanna i Jönköping. Men nu när jag sitter och läser Ystadfolkets status uppdateringar på facebook så får jag sådan panik! Jag vill också vara med... jag är en person som måste vara med överallt. Är så himla rädd för att missa något! Så att inte någon inte tar och uppfinner ett sätt man kan dela sig på. AH.

 

Men imorgon så kommer i alla fall mitt paket från CDON, äntligen! Sen ska jag och Annie iväg för skriva på kontrakt och mäta i vår nya lägenhet sen avrundar vi fredagen med handboll och Bongo Bar?! Det kan ju bli rätt bra ändå.

 

 


Photoshop

Har suttit och pillat i photoshop hela kvällen. För att bli duktig som måste man träna träna träna. Speciellt nöjd är jag med ögonen på denna bild, syns dock inte så bra här men har äntligen hittat ett bra sätt att få till det. JA! Har även försökt mig på att rita lite i illustrator. Oj så svårt, uppdatering på det en annan gång.


Före


Efter

Storstadskvinnor faller ner och dör!

Idag har det verkligen inte varit min dag. Mina skor gick sönder, det har snöat hela jäkla dagen och jag gick så jävla vilse i stadsparken!

Tänkte jag skulle vara duktig idag och gå upp till Annie, tänkte att det kan ju inte vara så svårt bara att snedda igenom stadsparken. JA ELLERHUR, glömde den lilla detaljen att Jönköpings stadspark är typ lika stor som Borås djurpark. Fick fråga en man som skottade snö på sin infart efter vägen och snön bara vräkte ner. Ringde Annie och traskade runder bland massa träd. Trodde att jag aldrig skulle hitta ut. Jag skulle leta efter något kyrktorn som jag äntligen äntligen såg en skymt av. Tänkte för mig själv bara jag kan hitta till en väg, ringa taxi och ta mig därifrån på det visset. Men efter att ha halkat rundor i nästan 45 minuter så hittade jag tillslut ur skogen och till en gata som Annie kände igen namnet på och till en busshållplats. Lyckan var obeskrivlig! Josefine och Malin blev lagom paffa när jag hoppade på bussen halvvägs upp till Dalvik. Gah, ingen mer stadsparksvandring för mig i mörkret i alla fall!

 

Idag hade vi vår första lektion med flash i skolan också, kan ni förstå lycka när man lyckas få en cirkel att röra sig fram och tillbaka på skärmen.


Borta var bra men hemma är ju bäst!

Igår bjöds det på fest, sista kvällen i Borås och det firade vi stort. Dansmattan hela dagen sen iväg till Jocke och sist men inte minst Harrys. En helt okej kväll dock så var jag lite små irriterad vilket förstörde min partystämning. Någon idiot försökte lura med mig och Angie till Vegby, VEGBY. De blev sura över dissen och började eller rättare sagt försökte imitera, min skånska. Jag förstår inte, är tanken att man ska ta det som en förolämpning? Jag älskar min skånska dialekt! Boråsare är så roliga, många blir helt till sig när de hör en annan dialekt. Kan inte vara många som åker utanför Västa Götalands gränser. MEN jag rökte inte en enda cigarett på hela kvällen. En stor klapp på axeln!

Nu är jag tillbaka till Jönköping och har handlat upp mina sista pengar för att fylla upp mitt tomma kylskåp. Smörpaketet och purjolöken hade inte klarat sig allt för väl och det enda ätbara var ädelost på tub. Har plockat ner julsakerna och håller nu på att packa upp min gigantiska resväska. Ikväll blir det Johan Falk och morötter med dippa. HEJA
I en tung tristess

Vad ska man göra ända fram till maj?
Mörkret är så tungt och alla männskor är som is.
men hon tyngdes inte ner, hon sa "Vad spelar det för roll?"
"Här! Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll"

Men dra ballen i gruset!

Stina har slocknat som en sten, i MIN säng och Angelica likaså. Själv har jag fått inta soffan och i brist på annat sitter jag och klickar rundor på internet. Sitter och läser om skolmassaker, usch får kalla kårar!

 

Det finns en låt som är skriven efter en skjutning 1979 där tjejens anledning till varför hon sköt ihjäl massa människor var att hon inte gillade måndagar. För ett, två år sedan så hade de just den här låten till en reklam för SJ på tv. Det är kanske bara jag som har blivit skadad efter alla Patrik Falks rörlig bild lektioner men känns som en rätt självklar sak att kolla upp, jag menar det räcker att man googlar namnet på låten så kommer det upp om skolskjutningen. Men ja, SJ är inte bra på så många andra saker så man blir väl inte så förvånad. Om ni undrar så heter låter "I don't like mondays".

 

Idag, eller ja igår var det den 15 januari. Tre år. Alltså tiden går så fort att jag förstår inte hur jag ska hinna med att leva. Bäst jag bättrar mig!


Just nu


Är det lite mycket på en gång...

Design

Måste se till att ta tag i mig själv nu med att utveckla mina kunskaper inom photopshop och illustrator. Därav syftet med den här bloggen bland annat. Men får aldrig tummen ur röven och just nu känns min inspiration inte alls på topp. Har funderat länge på om jag skulle ta och köpa en systemkamera så man kan få ordentliga bilder att arbeta med också. Den här ständiga pengafrågan...

 

Porträtt av Robert Pattinson som jag gjorde förra året.


But trust me on the sunscreen…Skulle inte vilja kalla detta för en låt kanske mer som en hjälpande hand. Jag vet inte riktigt, jag gillar i alla fall att lyssna på den!

Kör på bara!

Fick en femma på projektarbetet och en femma på komproj tentan. Fy fan vad glad jag blev när jag läste det, high five med Angie!

Planerar lite inför kommande flytt. Ska bli himla drygt att behöva packa ner allt IGEN, får vara nog flyttat på ett tag framöver sen. Har i alla fall fastnat framför IKEAS hemsida nu och drömmer mig bort.


Haft denna låten på huvudet hela dagen!

Nyårs bild

Har inte hittat en enda seriös bild på mig själv från nyårsafton. Närmaste än så länge där vi kör ankpose?! Ja vem vet.


Utan snus i två dagar försmäktar vi denna ö

Nu har det gått tio dagar utan cigaretter och idag känns det extra jobbigt! Jag kan känna lukten av cigaretter och känna känslan när man röker. Jag blir tokig. Sitter hemma hos Angelica och väntar på att hon ska komma hem från jobbet, behöver någon som distraherar mig innan jag beställer en taxi till Statoil! Sitter med dubbla snus och försöker tänka på annat. Som min mattelärare skulle säga; Jobbiiiigt!

 

 


Tell me now!

Förstår mig inte på högskolans system vad det gäller tentor. Vi gjorde vår sista tenta den 17 december och om man inte klarade den då ska man göra omtenta den 16 januari. Sista anmälningsdagen för omtentan var igår och jag har fortfarande inte ens fått reda på om jag klarar provet eller inte. Och man nu inte klarade den hur fan ska man hinna plugga om allt på en vecka. Jag har inte ens med mig böcker eller något som kommer i så fall behöva åka tillbaka till Jönköping mycket tidigare en beräknat. KAN MAN BARA FÅ REDA PÅ OM MAN KLARAT DET ELLER INTE. Gud, högskolan är rörig som fan.Då drar vi igång med 2010!

I Borås hos Stina, året börjar bra med andra ord!


RSS 2.0