Dan före dopparedan

Denna har jag nu hängt upp i mitt rum för att försöka hitta lite julkänslor. Funkar inte riktigt. Packar upp, slår in julklappar, äter världens saltaste godis, sjunger högt, har min peruk på mig. Är det verkligen julafton imorgon?


Lite skotsk humor


För mitt hopp är en skadsjuten kråka och jag är ett springande barn

Har nu kollat igenom alla Så mycket bättre avsnitt. Så himla bra. Timbuktus version av Mikael Wiehes, flickan och kråkan ger mig gåshud samtidigt som jag inte kan sitta still. Älskar Mikael Wiehes texter och älskar Timbuktus musik. Fulländad kombination.


Snart dags

Sitter just nu och stirrar på min väska som jag inte kan få igen. Hatar att packa och uppenbarligen är jag dålig på det också. Kan man inte ska man inte, så är det väl?! Sista dagen i Edinburgh. Känner tårarna svider lite i ögonen. Idag ska jag bjuda på smörgåstårta. Igen. Då Betti inte fick smaka förra gången och vi kan inte skiljas åt förens hon har smakat på min underbara smörgåstårta. Sen är det städning som gäller och eventuellt ut och ta en sista öl ikväll. Känner att jag håller på att bli sjuk också. Dåligt tajming. AH Edinburgh, jag vill inte åka hem redan.

10 things to do before you leave

Igår när jag försökte få ordning på alla mina grejer i mitt rum här i Edinburgh hittade jag listan från första dagen i skolan. 10 saker man måste göra i Skottland innan man åker hem. Och efter jag läst igenom den insåg jag att jag har gjort allt. Bra jobbat.

1. Testa Haggis och dricka Irn Bru
Jag och Ällen testade Haggis i tisdag och ja det var faktiskt riktigt gott. Irn Bru dock, testade jag i början men det var för sött för min smak. Läsk överhuvudtaget är inte min grej.

2. Gå med i en University club/society
Jag, Sali och Tove gick med i Dance Society och har dansat Salsa en gång i veckan. Riktigt roligt har det varit. Vi var även ut och testade våra kunskaper för några veckor sedan. Gick bättre än förväntat.

3. Klättra upp för Arthur's seat
Fick känna på hur otränad jag faktiskt blivit men vi tog oss upp och utsikten var fantastisk!

4. Se the highlands
Vår Haggis trip var ett av det roligaste vi har gjort här. Hille har gjort en liten film som ni kan se här.

5. Lära känna skotska människor.
Har ju lärt känna så många underbara människor!

6. Se en rugby eller football match.
Jag och min skotska vän var för några veckor sedan och såg Edinburgh mot Racing Metro. UNBELIEVABLE.

7. Testa fish n' chips
Var nog också första veckan på något snabbmatsställe. Fiskpinnar är väl så där.

8. Testa Ceilidh
Detta var jag, Sali och Tove och gjorde förra veckan och herregud vad roligt det var. Det är sällskapsdans kan man nog översätta det som där man dansar par och i led och i grupp och allt. Vanligt på stora tillställningar. Skrattade så mycket att mitt ansikte domnade bort.

9. Gå på en Edinburgh Ghost Tour
När min familj var här och hälsade på gick vi på en Ghost Tour och den var precis lagom läskig för min smak.

10. Gå med i SENIC
Två pund i sjön.

Detta är vad jag har sysslat med

Den senaste tiden har jag suttit lite väl isolerad men nu jag kan äntligen sätta punkt. Imorgon ska de sista arbetet lämnas in. Okej förutom redovisningen nästa vecka men det gjorde jag också klart ikväll. Så nu tänkte jag visa upp vad det är jag faktiskt har pysslat med dessa sena nätter och tidiga mornar.I photo: studio skulle vi fotografera porträtt. Jag valde att fotografera för en tatueringstidning och min modell blev så klart Hille. Hon var den med mest tatueringar och väldigt snygga sådana också. Är väldigt nöjd med den svart/vita bilden. Jag fick henne att hoppa och vrida sig och ta bilder rakt fram i från. Men hon verkar lika nöjd som jag. Där ska egentligen vara texturer av träd i den svarta bakgrunden för den delen.I min andra kurs, Experiential Design skulle vi göra en portfolio där vi fick välja tre olika items och presentera dem hur vi ville. Jag valde att göra en fotobok med mementos. Jag har fotograferat hur man brukade spara och dela sina minnen och hur man gör idag med hjälp av datorer och mobiltelefoner. (Första gången jag förklarar detta på svenska, känns väldigt konstigt!!!)Mitt andra item var colours och där valde jag att trycka mina grejer på tre olika T-shirts. Jag valde att göra en illustration för varje primärfärg. På ryggen har jag skrivit lite fakta om den valda färgen. Jag blev väldigt nöjd med dessa och trycken blev mycket bättre än vad jag hade väntat mig.Mitt tredje och sista item jag har gjort är thoughtless acts vilket innebär att dokumentera konstiga händelser i vardaglig miljö, att hitta ställen där design saknas eller som jag har förstått det. Dokumentera saker som man inte brukar stötta på. Så det gjorde jag så gott jag kunde. Visa bilder är jag mer nöjd med än andra. Ska väl tilläggas att Kakan har tagit en bild åt mig från Jönköping. Men jag har redigerat den och det är faktiskt en av mina favoriter.

Mustaschmannen

Saker man hittar när man kollar igenom datorn väldigt noga.


Saker som inspirerar
Hille tipsade mig om att titta in en länk som en gammal klasskompis till oss hade lagt upp på facebook. En guldgruva av bra inspiration och grymma illustrationer av en kille som heter Chow Hon Lam. Ni bör kolla igenom resten på hans sida!

Kan.Inte.Sluta.Lyssna!


Not about the debts you made. The car we never had.
The house we never owned. Darling don't look so sad
It's about that day we kissed up by Niagara Falls.
It's about the keys the keys the keys to my heart you hold.

Rugby

Glömt att berätta om rugbymatchen jag var för några veckor sedan som var UNBELIEVABLE! Chris som är en skotte jag lärt känna sa att han aldrig hade sett något liknande i sitt liv. Det var en väldigt spännande match! Edinburgh spelade mot ett franskt lag. Och tydligen vinner inte Edinburgh allt för ofta. Bara första halvlek hade båda lagen gjort betydligt mer mål än vad det brukar göra på en hel match. Edinburgh gick ut starkt och tog ledningen men det franska laget kom ikapp och gick om. I andra halvlek såg det väldigt kört ut för Edinburgh men de kom igen och med bara några ynka minuter kvar så gör de poäng och vinner hela matchen med ETT poäng. Allt jag hörde resten av kvällen var UNBELIEVABLE!


RSS 2.0