So happy I could die

Idag hände det! Mina favorit shorts som jag inte har kunnat använda på 3 år gick idag att knäppa. De satt i för sig ganska tajt då de ska vara lite baggy. Men de gick att knäppa! De gick att knäppa. Började nästan gråta av lycka, i sommar då ska jag äntligen få ha på mig mina älskade shorts igen! Fy fan vad bra jag är!


(Bild från förra onsdagen)

Del 2

Vi hade allt, och friheten var ännu inte stulen
vi hade skogarna i söder, drömmarna i väster
och sandade vägar under hjulen
och vi visste ingenting om verkligheten,
ja vi sökte i det stora efter svar
Så många illusioner som har rasat och så långa vägar kvar

Sportlife i en vecka

Igår var det dags att testa på Zumba. Jag och Fiona begav oss ner till Sportlife vid halv tolv. Lite nervösa, lite förväntansfulla. Jag har kört zumba hemma framför tv:n och det har varit roligt. Dock har inte grannen under tyckt det varit lika roligt när han stått med kvasten i taket.

Passet var bra, ganska basic. Stegen var enkla och det var lätt att hänga med. Det som var jobbigt var att det var trångt och kvinnan som stod bredvid mig hela tiden gick åt höger när alla andra gick åt vänster. Krock med andra ord. Ledaren var riktigt bra på att peppa och hennes energi gjorde att man gick därifrån med ett leende. Jag var nöjd i alla fall och jäkligt svettig. Hoppas Fiona kände samma sak.

Jag och Annie skulle egentligen ha testat på Bodyjam idag också men det blev inte så. Känns tråkigt att inte gå tillbaka till Sportlife och träna nästa vecka, tyvärr anser jag att de är för dyra i alla fall för min budget. Jag håller mig till Friskis denna korta tid jag har kvar i Jönköping. Men vem vet, någon gång i framtiden så kommer jag kanske tillbaka Sportlife. Den som lever får se.

Sammanfattningsvis

Onsdag. Förfest. Dans. Cider. Deep talk på balkongen. Fotmassage. Springa till bussen. Kåren. Leta skägg. Dansa i 10 minuter. Häng i baren. Konstiga lekar. Arg. Vattenkrig. Konstig kille dansar på gatan. Sova.

Torsdag. Glad. Skolan. Pinsamt. Sova i soffan. Lars Winnerbäck. Träna. Åka två busshållplatser. I rymden finns inga känslor. Sova.

Del 1

Du hade rätt, sångerna kom från andra länder
Vi möttes i ett underland och står på en perrong
Där allt förändras fast ingenting händer
och skymningen är tidlöst vacker
och jag skriver den från en stuga vid en sjö
det är lätt att bli blödig och nostalgisk
fast man bara bytt miljö

Inatt var det någon som lyssnade till hennes snåriga ord och fördjupade tankar om livet.

Sitter och försöker få ihop mitt brev till min ansökan om utlandsstudier. "Motivera till varför just du vill plugga utomlands". Det är ju så enkelt men ändå så vet jag inte vad jag ska skriva. När det gäller att sälja in sig själv så är jag fruktansvärt dålig. Även när det kommer till vissa personer, jag blir liksom helt ställd och helt plötsligt så har jag verkligen inget vettigt att säga. Så fort jag bryr mig om vad den andra tycker så blir det pannkaka. Annars är jag en person med en hel del åsikter och även pratar alldeles för mycket om absolut ingenting.

Men nu har jag bestämt mig för att sluta vara så feg. Vad finns det att förlora, oftast ingenting. Om vi nu kanske bara ska leva tills 2012 så kan man inte gå runt och behöva ångra saker man inte gjort. Det är bättre att ångra saker man har gjort! Skärpning! punkt

Sportlife i en vecka

Denna veckan så är det "prova på vecka" på sportlife här i Jönköping och självklart måste man passa på när det erbjuds lite gratis träning. Har varit en trogen friskis&svettis medlem länge nu och en nöjd med dessutom men det skadar aldrig att testa något annat.

Så idag gick jag och Annie och testade på bodycombat:
"Koreograferat, adrenalinpumpande konditionspass med kick och slagkombinationer från en rad olika självförsvarsdiscipliner som karate, boxning, thaiboxning, tai-chi och kung fu. Förbättrar din kondition och utvecklar din styrka i bål, ben och överkropp. (60 min)".

Måste erkänna att jag var ganska nervös för det var längesedan jag körde ett hårt konditionspass (julen har varit väldigt lugn). Men min nervositet var helt onödig då passet förvisso var intensivt men det var så roligt att man glömde bort hur jobbigt det var. Och sedan instruktören, vilken kille. Han hade energi så det räckte till alla i salen! Mycket slag och mycket sparkar, träning helt i min smak med pepp-musik högt i bakgrunden. Passet avslutades med lite magträning (fyfan för plankan) och sedan kort stretch.

För att sammanfatta det hela, vi bokade oss till passet på torsdag också.

It's just another manic Monday

Did I say that I need you?
Did I say that I want you?
Oh, if I didn't I'm a fool you see
No one knows this more than me


Gamla godingar
Tönt!

Hela julen har jag gått runt och varit sur för jag trodde att Sten-Yngve hade gett mig ett betyg (som jag ansåg vara orättvist) så visade det sig att jag har kollat på fel sida på ping pong och egentligen fått ett jätte bra betyg som jag nu är super nöjd med.

Jag har även gott och varit sur på mig själv för att jag varit helt övertygad om att jag svarade fel på den lättaste frågan på marknadskommunikations tentan men idag när jag och Malin var och besökte Anders så visade det sig att jag hade svarat rätt. Och jag fick en 4a på hela tentan.

Den enda som står i vägen för sig själv är just en själv!

Så får det bli

Ny sambo i mars, Jessica Juhlin. Mot Göteborg och vidare! Detta kan nog bli bra. Sitter och funderar på vilka möbler jag ska sälja och sådant jobbigt. Älskar mina saker och vill egentligen inte göra mig av med något men samtidigt orkar jag inte bära på allt en gång till! Så det får bli soffan i alla fall, bokhyllan. Kanske tv-bänken, dvd-skåpet och ja sen vet jag inte. Får suga lite på den här karamellen.


God kväll mina damer och herrar

Idag har jag varit i Malmö på intervju.
Idag har jag färgat håret för att det skulle bli mindre rött, gick sådär.
Idag har jag pratat med Malin i telefon för första gången detta året.
Idag har jag gett pappa ett gott skratt när jag körde ner till Lizette i långkalsonger. (Långkalsonger is the shit!)
Idag har jag brottats med min resväska och jag vann den här gången också.
Idag har jag fikat med Mikaela och Cicci.

Jag är nog redo för Jönköping imorgon.Himma fraun bian

Precis hemkommen från bio med Heidi och Carro. Vi såg the town och ja, mina svettlökar är beviset på spänningen. Handlingen var ganska vanlig, en bab boy, en kärlekshistoria och så kastar man in lite action. Helt enkelt sånt som fungerar i de flesta filmer. Det enda man behöver en söndag som denna + en sak till.

Insåg också nu hur mycket jag har att göra imorgon och hur mycket jag vill göra. Fan, alltid kommer man på saker i sista stund. Ska sätta mig och skriva upp ett schema för dagen så jag hinner med allt. Hörde mig själv prata tidigare också, min skånska har blivit grov! Grövre än vad den var tidigare kanske, jag vet inte. Ingen kommer förstå vad jag säger uppe i Jönköping.

Jag nästan skäms över att säga det högt.

Borde verkligen ta mig ut och gå en runda, men det är så varmt och skönt i sängen. Förstår inte hur jag ska lyckas komma in i normal dygnsrytm igen. Förstår inte heller hur jag ska lyckas få med alla mina saker tillbaka till Jönköping igen. Har redan varit hemma i tre veckor, tiden går så fort. Jag vet att jag har sagt det förut men jag säger det igen, jag blir lite rädd.

Jag och Lizette var ute i Svarte igår och vandra runt, peka på hus och vem som hade bott var. När vi gick förbi skolan så var där någon som hade hängt upp en stor, ja jag vet inte vad man kallar det. Affisch liknande poster på lekplatsen med filmen 2012. Det var riktigt läskigt, jag vet inte hur jag ska ställa mig till den här "myten" om jordens undergång. Det går inte riktigt att skjuta undan tanken på att det bara är struntprat för man kan ju inte vara riktigt säker. Man kan nog bli knäpp av att tänka för mycket.

Från noll till hundra

Det gick bra för Sverige idag också, nu är jag sjukt taggad för VM! Varit hemma hos mormor&morfar idag och blivit gödd, diskuterat handboll och druckit något baileys liknande. Ikväll lutar det mot mer "med andra ord", Lizette och kanske en skvätt vin.


Siktar mot toppen så långt jag kan nå

Spontana utgångar är alltid de bästa. Och utgång med de sjukaste tjejerna i Ystad kan ju inte bli annat än sjukt. Ja sjukt är rätt ord, det är precis det ordet jag har fått på huvudet idag efter att Milla sagt det minst två gånger i varje mening igår. Men kul hade vi, spelade "med andra ord" vilket var helt galet. Hade sagt hela tiden att jag inte skulle följa med till Tingvalla men visst blev det så. Och när man klev in så kändes det som man åkt 4 år tillbaka i tiden. Liveband och dans. Ja det blev en bra kväll helt enkelt.

"en gryjda som bour oner joren å åger in i byggnader"

Idag kom Natti hit och jag bjöd på hemma bakad kladdkaka. Inte alls dåligt. Jag lyckades få det lukta bränt i hela huset men kakan smakade trots allt bra. Bakfyllan har lagt sig nu men tröttheten efter bara några få timmars sömn i natt börjar nu krypa sig på. God kväll.

Bra tisdag

Platsbrist, platsbrist, platsbrist. Seriöst ser inte företag möjligheterna det finns med att ha en praktikant. Möjlighet att forma en person precis som de sjävla vill. Och vad tusen innebär egentligen platsbrist? Jag kan ta med en egen stol om det nu ska vara på det viset.

Idag har jag åkt tillbaka till 2008, träffade Maria i Malmö och fick äntligen äta sushi! Maria har jag inte träffat på 1,5 år och det konstiga är att det kändes som det var igår vi sågs. Pratade gamla minnen, nya minnen. Och det värmde lite extra när jag fick höra att vår affisch fortfarande hänger kvar nere hos Patrik Falk. (Vår gamla rörlig bild lärare.)


Rena franskan

Förstår inte kursbeskrivningarna för de står på franska så sitter här lagom frustrerad och letar efter knappen som förvandlar hemsidan till engelska, men det verkar inte finnas någon. Kan inte bara någon på skolan förklara vilken/vilka skolor som har de kurser jag vill läsa. Hade varit så mycket enklare!

Har nu skrivit upp viktiga datum för januari, deadlines och händelser. Jag får passa på att ta det lugnt denna veckan också! Hemskt bara när man skriver upp en månad på det viset, det känns redan som den är slut.


Ungefär

Min sans har jag förnekat och min hemstad har jag glömt
Jag har låtit dig förstöra mig, jag har stampat i din takt
men nu möter jag alla ord som jag har sagt


Mitt 2010

Det har varit ett bra år!

Dags för 2011

Då var 2011 också infirat. Vilken middag det blev igår, spel, alldeles för mycket fyrverkerier, nattklubb och efterfest till klockan sex. Jag och Julia vandrade mycket igår, vi fick både springa efter bussar och Julia föll på rumpan två gånger när vi skulle försöka hitta hem till Therese och jag kunde inte göra mycket annat än att skratta och åter skratta.

Givetvis idag när vi skulle åka hem så var det som vanligt(?) kaos på Malmö central, idag var det för att ett tåg hade kört rakt in i stopbommen, killen på pressbyrån beskrev det som "det skaka till i hela huvudet på mig!". Men efter att vi hittade några killar att förfölja så hittade vi ett tåg som gick till Ystad och hem kom vi. Idag har jag och soffan kommit bra överens.
RSS 2.0