Tur att det regnar idag..

För jag har fått paket!


Rena franskan...

Den här låten får mig att vilja pratar franska. Låter så mjukt och behagligt att lyssna på just i denna melodin. Och att jag vill förstå vad det är hon egentligen sjunger om.. har ju faktiskt ingen aning.En av mina favoritfilmer är faktiskt en fransk film. Ensemble, c'est tout. Tillsammans är man mindre ensam heter den på svenska. Finns som bok också men jag föredrar faktiskt filmen. Super mysig!


Du frågar på vilken sida vi står, vi står på den tveksamma sidan i år

Det här med Norge. Det här med Amy Winehouse. Det är aldrig bara en sak som händer, vilket är så jäkla läskigt. Idag höll vi en tyst minut på jobbet för de drabbade i Norge. Blev lite tårögd, det är så sjukt. De pratar om det på tv, de pratar om det på radion. Och jag har blivit en riktig anhängare till radion på den senaste tiden. Det uppstår så mycket blandade känslor, i mellan åt  känns det som jag ska börja storböla när man lyssnar på människors historier. Norge, krya!

Vi var inte dom enda idag.

"Klockan 12.00 stannade även MTR trafiken på Stockholms tunnelbana, Tv4 stängde av sina tv-sändningar, Peabs vägbygge i Småland tog en paus och på Skellefteå Lasarett höll både personal och patienter en tyst minut.

– Vi svara på larmtjänst om det händer någon olycka. Annars är vi tysta i en minut. Det gällde även i Umeå, säger Lena Burvall, Västerbottens Landsting, strax innan tolvslaget.

Teliasonera uppmanade samtliga anställda inom koncernen i Norden att delta. Posten gav personalen friheten att bestämma själv.

På Max hamburgerrestauranger i Sverige vajade flaggorna på halvstång.

All verksamhet var avstängd i en minut.

Så var det även på Ikeas varuhus i Sverige.

– Vi gav ett utrop i kundradion fem i tolv och berättade att vi vill hedra de drabbade i Norge. I en minut stod arbetet still. Vi läste upp meddelandet på både engelska och svenska då vi har många utländska besökare så här års, säger Ylva Magnusson, Ikeas presskontakt i Sverige."


Nu är det klippt

I fredags så klippt jag av mig håret. Allt hår. Nästan i alla fall. Och jag är super nöjd med resultatet. Julia på Vip Klipp är en stjärna! Har då fått höra några kloka? ord (från en unga kvinna) om att tjejer med kort hår oftast är lesbiska eller vänsterextremister. Så nu vet vi det. Dessa smarta människor och deras fördomar.
närmanskriveralltsomettord

Min framtida super fyllda bokhylla är på god väg. Efter att jag skickat in min tidsrapport och insett hur mycket jag jobbat denna veckan och att jag ska jobba ännu mer nästa fick mig att vilja handla saker. Böcker, fick mig att vilja handla böcker. Slutade med 7 stycken. CDON och deras erbjudande, de vet hur de ska göra för att man ska handla mer.

För att lista upp det lite fint så det hela började med att jag ville läsa Henrik Fexeus nya bok; Konsten att få mentala superkrafter : bli smartare, lyckligare och hitta meningen med livet utan att anstränga dig (nästan)

Sen har jag länge velat läsa, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Och då hade de tre pocket böcker för 99 kr så då lade jag till; Trygga räkan : svenska folkets felhörda låtar del två och Världens elakaste citat.

Sen av en slump ramlade jag över Snacka snyggt : Modern retorik och tänkte ja, varför inte. Tycker ju det är väldigt intressant det här med att fånga människor intresse på olika sätt. Sen fick man välja till en bok gratis när man kommit upp till en viss summa. Fanns väl inga jätte roliga men Vägen till din första miljon : alla kan bygga en egen pengamask fick också åka med. Tänkte väl mest att jag har dålig koll på min ekonomi och alla tips är mer än välkomna.

Nu borde jag kanske läsa ut boken jag håller på med, Den ofrivillige monarken. Det går trögt fram.

Typsnitt för dyslektiker


Bra grejer!

True bloods intro är ju bara så jäkla bra!


Resten är historia..

Varit och spelat tennis idag. I två timmar. Kan inte röra mina armar nu och är helt död! Men kul var det! Sitter och dricker smoothie nu, kommit i en smoothieperiod. Funkar ju till allt, frukost, mellanmål, lunch, kvällsmat. Så varför inte?!

Men tillbaka till tennisen. Har inte spelat på flera år. Spelade tennis någon gång när jag var liten, kommer inte ihåg riktigt hur gammal jag var. Avverkade en hel del sporter i min barndom men min bror han fastnade för tennis. Om jag inte minns fel så spelade han ganska länge och var riktigt duktig. Själv tappar jag racket när bollen kommer för snabbt och för hårt, ingen styrka i de här handlederna tydligen. Hade en poäng som jag skulle komma till med det här blajet men nu kommer jag inte ihåg vad det var. Skit samma, nu kan jag i alla fall med gott samvete lägga mig och kolla på en ny serie som jag fastnat för, The Killing. Godkväll!


Sommar i Skåne

Var ute en sväng med lillebror ikväll. Fotade och åt choklad. Sommaren är fan fin alltså.


Gå alltid över gränsen, det är först när man gjort det som man vet vart den går.

Upptäckte igår att jag kan ha max 50 utkast i min mobil. Inte bra, inte bra alls då jag brukar skriva ner saker som jag inte vill glömma, idéer och en hel del fylleblaj. Då jag fortsatt att spara meddelande trots det varit fullt har en massa saker gått till spillo. Gör lite ont i mitt hjärta så nu har jag skrivit ner allt som fanns kvar och lite som jag kom ihåg. Går ju inte att lita på dagens teknik.

Varför hade blondinen fotavtryck på dataskärmen?

Kombinationen av mycket sol, havsvatten och några slingor har gjort mitt hår blondare än vad jag sett det på många år. Kommit fram till att om jag fortfarande vill klippa det kort i mitten av augusti så ska jag göra det innan jag åker till Skottland. (Tydliga fejksmile då musklerna runt ögonen inte är spända. Ja jag går runt och analyserar människor nu på alla möjliga sätt och vis. Otroligt spännande!)

Peace & Love 2011

Peace & Love 2011 är nu över. Det har tagit nästan hela veckan att vila upp sig och imorgon är det dags att börja jobba på allvar. När jag tänker tillbaka på veckan och folk frågar vilka band det var vi såg så blir jag lite ställd. Det var så många, Malin räknade på det och jag har för mig att hon nämde att vi såg 17 spelningar totalt. Låter mycket i mina öron och då hann vi inte ens se alla som vi hade velat vilket ger mig lite ångest.

Vi inlede med Sahara Hotnights och Visit to Vienna och avslutade med att dansa Ramlar med främlingar till en sjungande Håkan Hellström. Känslan man får när man lyssnar på ett låt som man fullkomligt älskar är så obeskrivligt härlig. Så gick vi runt på festivalområdet timme efter timme, dag efter dag. Härligt!

Tält grejen var inte så farligt som jag trodde. Det värsta var alla köer. Vad man än skulle göra så var man tvungen att köa. Det gällde att ha e jäkla framförhållning till sina behov då folk tog inte ordet kris på så stort allvar. Det kändes även som att vi höjde medelåldern vilket faktiskt drog ner på hela veckan en del. Jag uppskattar inte att känna mig som en gamling förutom när jag själv väljer det.

Veckan avslutades tyvärr med förkyldning och feber och hela lördagen är som en dimma i mitt huvud. Men vi hade kul ändå. Jag och Malin låg i gräset och lyssnade på Säkert!, tittade på människor som dansade med hörlurar, blev fulla och avslutade festivalen med att dansa loss till Håkan.
RSS 2.0