Har du allt jag vill ha? hoppas inte..

Imorgon är det onsdag, men ingen kåren. Känns i för sig inte så konstigt då dagarna minst sagt springer förbi här i Göteborg. Sjukt jobbigt att gå upp klockan sex, kräker nästan varje morgon för att jag är så trött men när man väl satt sig framför datorn på Sandryds så springer klockan bara förbi. Helt plötsligt är det lunch sen nästa gång man tittar har klockan hunnit bli fem och det är dags att bege sig hemåt igen.

Förstår dock inte hur folk hinner med att göra något.. Jag går upp klockan sex och kommer hem igen klockan sex. När man ätit och kopplat av hjärnan har klockan nästan hunnit slå åtta. Då är det i stort sett dags att gå och lägga sig.

Jävla jobbigt när man hoppar mellan mac och pc. Sitter och försöker klistra in grejer... Nu förstod jag att jag tryckte på fel knappar.

Nej nu ska jag gosa ner mig bredvid Jessica. God natt.

Hej Göteborg!

Nu är alla saker på plats. Såg mörkt ut ett tag, min väska var full och Jessicas lägenhet liten. Men vi klarade upp det. Det var tungt att åka från Jönköping idag! Ystad var så där. Borås var inget. Jönköping var galet. Påbörjar nu livet med min nya kombo Jessica. Vi inleder detta med rödvin. Godkväll!

And I thought I didn´t like this city but I´ve changed

Sitter i min soffa för sista gången någonsin? I vardagsrummet som jag älskar. Dricker coca cola ur platsmuggar och har fötterna på mitt hemma snickrade "soffbord". Det känns sorligt samtidigt som det känns väldigt spännande. Jag och Jessica i Göteborg, lite nervös då det känns som det kan sluta precis hur som helst. Och det är ganska komiskt att jag och Annie har bott i vår lägenhet exakt ett år imorgon och så firar vi det med att flytta.Har bara haft en enda låt på huvudet hela dagen!


I hear in my mind all of these voices. I hear in my mind all of these words. I hear in my mind all of this music

Fick ett oväntat mejl från Skottland idag, de ville att jag skulle skicka en länk till min portfolio. Stress, får fixa det imorgon då den behöver uppdateras och ändras lite. Snälla Skottland gilla mina saker!

Ligger lite efter i tidschemat ikväll, ändå så sitter jag framför datorn och nördar mig. Kom helt plötsligt på jätte mycket saker jag behövde göra precis idag, svara på mejl, läsa bloggar med mera.

Ikväll bjuds det på tentafest hos Malin och Joey, hej då Jönköping är det sedan. Hur är det möjligt att man kan känna sig som världens gladaste samtidigt som jag aldrig känt mig mer ledsen. Känner mig som ett barn som varit på tivolit hela dagen och när det är dags att åka hem så kramar om första bästa fasta ting och skriker nej jag vill inte åka hem, jag vill åka mer karusell!

Nej nu får jag väl ta tag i det tråkigaste som finns i hela världen, sminka mig. När ska du uppfinna en maskin som gör det åt en?!

Rapportskrivning på hög nivå!


I don't wanna talk about it

Redan tisdag idag och det känns redan som att veckan är slut. I mitt huvud sitter jag i stort sett redan i bilen bredvid Jessica på väg till Göteborg. Svårt att koncentrera sig på det som måste göras nu! Ällen krama om mig länge igår i medialabbet, hon hade inte ens tänkt berätta att hon skulle flytta idag. Tårarna svider lite i ögonen men det gör ingen skillnad om man gråter eller inte. Men idag är det en fin dag. Det är Malin Gaga Mulle Hövdingen Glimstedts födelsedag, snart traska över för lite tårta och tentaplugg.


2 bra saker som bara kan bli ännu bättre!


Jag vill kyssa den underbara person som gjorde detta verkligt. Smakar ljuvligt!

Du säger att vi har nått den punkt i livet när man blir tvingad att förstå

Jag och dammråttorna, 68 kvm ensam utan köksmöbler. Sitter och försöker hitta en lämplig låt till dagens solsken, det är Lars Winnerbäck väder. Borde gå till skolan istället och lägga mitt krut på min redovisning. Hepp hepp.Sånt är livet nu! 
Förlåt om jag är bitter och synisk men du vet hur det kan va
Jag vill ha det som du, fast jag vet att du tänker likadant ibland
och vill ha det som jag
Ja, det var inte bättre förr, men det ska bli bättre framöver
och nånstans har man iallafall kommit om man vet vad man behöver

Ord missbrukare!

Igår kom jag tänka på, hur ska det gå när min praktik börjar? Det är ingen som kommer förstå vad jag säger. Jag och mina kompisar vi pratar, ja jag vet inte vad man ska kalla det... väldigt internt. Många fraser och ord som både är påhittade, konstiga förkortningar, ord i egentligen fel sammanhang. Tyvärr är jag också en sådan person som överanvänder ord hela tiden! Har något fastnat så används det i stort sett varannan mening. Blir jobbigt att inte kunna skrika "pöödding" till allt som är bra.


FF = festlig fredag

Idag har jag suttit och pillat med mitt utvecklingsprojekt sedan klockan två. Mina ögon har börjat klia lite nu. Men nu är jag klar, bara lite finpust kvar sen jäklar ska det förberedas redovisning, skrivas rapport och plugga till tenta. Och allt detta ska ske på mindre än en vecka. Lägger mig i fosterställning och hoppas på det bästa. Här nedan har vi ett litet smakprov i alla fall, en hög med visitkort. Sjukt spännande.
So don't teach me a lesson cause I've already learned

Igår tänkte jag att jag skulle ta tag i det här med sommarjobb. Göra ett ryck. Tji fick jag. För det första finns det inga jobb att söka. Har aldrig varit med om dess like tidigare. Är jag sent ute i år? Det är ju trots allt bara mitten av mars. Ja och för det andra, de få jobb som fanns att söka skulle man söka via "extern länk" så i en hel timme satt och jag fyllde i exakt samma uppgifter på endast tre olika hemsidor. Tog ju hur lång tid som helst och spelar det överhuvudtaget någon roll om jag söker extrajobb på ica att de vet vilken dag jag började gymnasiet. Idiotiskt system!

Platsbanken borde skapa en plattform där man fyller i sina uppgifter en gång sen klickar man på ansök i annonsen på deras hemsida. Känns totalt värdelöst att sitta och lägga ner tid på CV och personligt brev när det inte ens kommer till bruk.

Nej som ni förstod gick jag och lade mig lite smått ilsken över hela detta senariumet. Och det verka som att om man går och lägger sig på dåligt humör så vaknar man med ett. Stackars Malin, Adam och Jennie som fick lyssna på min bittra ton hela förmiddagen. Men humöret blev bättre allt eftersom dagen gick. Ällen är ju alltid en stämningshöjare förutom när hon spelar dålig musik som får en att vilja hoppa ut genom fönstret.

Satt och stirrade i skolan till nästan halv nio och det känns som att jag inte fått något gjort idag heller. Utvecklingsrapporten kommer bli min långsamma och plågsamma död! Och hemma vill man knappt vara, väggarna krymper och jag funderar varje dag på hur tung tv:n egentligen är och om jag ska bära in den i mitt rum. Det får mig att längta ihjäl mig till Göteborg! Nej dags att stänga av huvudet för idag. Ät bajs och dö. Puss.


Godnatt musik

Somnar in till lite kings of leon.


Are we getting closer or are we just getting more lost?

Sitter och blir sentimental såhär på små timmarna. Om två veckor får jag inte längre sitta i min soffa i min lägenhet för då är det borta, slut, finito. Men pratade med Anja idag, mitt lilla hjärta Anja, vad jag saknar den tjejen! I alla fall, en helg i Göteborg kommer snart att sitta på sin plats och ja det kan ju inte bli annat än väldigt bra. Nya kapitel skrivs i en ny stad. Men DG ni är sjukt fina, det var nog bara det jag försökte komma fram till!


And baby when it's love if it's not rough it isn't fun

Skulle börjat plugga vid fyra, skulle "bara" sova i en timme. En timme blev två, två timmar blev nästan tre. Kom på att jag glömt bort min tvätttid också så snabbt springa ner till tvättstugan och kasta in lite tvätt. Blir inte nya sängkläder denna afton heller. Men nu ska jag skriva om marknadsplan, titta på handboll och lyssna på musik, samtidigt. Om man kan så borde man ju!


(Bild lånad av Malin Glimstedt)

Lördagar och dess glans

Förstör dagens motion med chips. De är sådana små jobbiga chips som ligger längst ner i påsen så egentligen är det inte värt det. Men det känns som jag behöver lite chips för att kunna skriva lite mer rapport. Jag tänker sitta till klockan fem i alla fall. Då har jag kört i tre timmar. Rapporten framskrider långsamt, det kan jag verkligen inte sticka under stolen med!

Samtidigt som jag sitter och pluggar stökar Annie i sitt rum, låter som hon packar. Inte nog med att rapporten ger en ångest. Påminnelsen av att det bara är två veckor kvar i Jönköping slår mig fullkomligt av stolen. Vad har hänt sedan nyår egentligen? Jag har inte hunnit med i alla fall. Och nu ska jag spendera de två sista veckorna med att plugga röven av mig. Planeringen sprack, gantt-scheman är bara hittepå! Nej jag borde återgå. Hej då. (Ofrivilligt rim)

Inte nu och inte nu och inte nu

Nu finns det snart inga ursäkter kvar till varför jag inte ska öppna upp illustrator och göra färdigt mitt utvecklingsprojekt. Jag har lagat mat, kollat på senast big brother avsnittet, läst massa tråkiga bloggar.. kanske skulle ta och gå och diska innan jag börjar. Enligt mitt gantt-schema så ska jag vara färdig i söndags? Motivationen sinar!

Kom i alla fall iväg till skolan tidigare idag och snart är ansökan till Skottland klar. Det sura är bara att man ska skicka med en passbild, eller i det formatet om jag har förstått det hela rätt. Och för en månad sedan så packade jag givetvis ner de två bilderna jag har kvar sedan jag fotades till mitt körkort för jag tänkte att de kommer jag ju inte behöva inom det närmaste. Så nu ligger de i en kartong nere i Ystad. Jag blir så trött!

Men hoppet föds i handling det vet jag att du vet

Idag satt jag i medialabbet och titta ut genom fönstret när det kom en vindpust med en parfymdoft som väckte så mycket minnen.

Idag när jag gick hem från skolan kom en vindpust med en färgdoft som väckte så mycket minnen.

Idag spenderade jag 1 och 1 halv timme med Heidi i telefon och vi pratade om så mycket minnen.

Jag älskar bra minnen!


Grattis Heidi på 22-års dagen!Nu säger du att inget har nå'n mening
att det enda, du vill ha är lugn och ro
Men vi kommer aldrig vidare
om vi lutar oss tillbaks
Så kom hem till mig så gör vi nå't ihopDel 7

Och det är svårt, att tassa på den folkhemska skaran
Varje torn du bygger upp ska nån annan rasa ner
Nån idiot som bara ser sin chans ska ta den
Vem som helst kan avge tomma löften,
och göra hål där de lovar och svär
Det är lätt att hålla käften, och svårare att säga som det är

Vi kan om vi villUngefär så här känns det idag! Ligger i soffan och hittar på ursäkter för att inte sätta mig och börja plugga. Motivationen är inte på topp så att säga. Solen skiner dessutom för fullt och ångesten över att man inte är ute och springer växer och växer. Ett varv runt munksjön är kanske det som behövs denna söndagen!?

Yeah, it hurts to say, but I want you to stay sometimes, sometimes

Känner att jag måste ut och springa 1000 mil. Imorgon då händer det. Kanske.
Fast just nu är jag galet trött och ska sova som en jäkla sten.
Hoppas på att jag får bättre med sömn i natt. De senaste tre nätterna har jag drömt
som en galning om massa sjuka saker. Krig, klasskompisar som tror de är
aliens, att jag klippte sönder min overall, vaknar av att jag drar ut mina öronproppar.
Sängen har varit för varm, för kall, för hård, för mjuk. Inget har stämt.
Men i natt, jag känner att i natt händer det.When we was young, oh man, did we have fun

Always, always
Promises, they break before they're made
Sometimes, sometimes


You say you wanna stay by my side
Darlin', your head's not right
See, alone we stand, together we fall apart
Yeah, I think I'll be alright
I'm working so I won't have to try so hard

En kul grej?

För ett tag sedan hörde min gamla rörlig bild lärare av sig och undrade om jag kunde ställa upp på att bli intervjuad till en informationsfilm de skulle göra till samhälle-media programmet. Och ja givetvis så ställde jag upp. Fou att se sig själv så här men de gjorde ett bra jobb.

Här kan ni se den om ni är nyfikna.

Brandutbildning?

Idag när vi sitter och pluggar i medialabbet går ett larm igång i väldigt höga decibel. Alla tar sig för öronen och börjar titta efter vem det är som har dragit ur en kabel från någon av datorerna. Ingen verkar vilja göra sig skyldig och folket börjar fråga om det är brandlarmet som har gott igång. Sten-Yngve som bland annat är min handledare i utvecklingsprojektet sitter i ett av grupprummen och har möte med några elever, kommer ut och frågar samma sak, är det larmet eller brandlarmet. Slutsats, på vår skola så vet varken eleverna eller lärarna hur brandlarmet låter. En brandövning hade kanske varit på sin plats.

Time always kills the pain

Var ju och lämnade blod förra veckan och då får man en karta järntabletter för att återställa järnbalansen i kroppen På kvällen efter att jag hade tagit den första tabletten fick jag jätte ont i magen och kände mig febrig och väldigt sjuk. Det gick över igen efter några timmar och jag förstod inte var det var. På fredagen hände det exakt samma sak och jag blev sängliggande i några timmar med brutala buksmärtor. Jag googlade på lite info om järntabletterna och jo det visade sig att just sådana här saker kan uppstå så nu vågar jag inte ta fler. Har inte tid att vara sängliggande några timmar om dagen! Nu fick jag för mig att jag skulle googla på järnbrist vilket jag säkert har nu och ja i stort sett alla symptomen stämde in där också. Är det detta man får för att man försöker vara lite snäll?

RSS 2.0