En varm dag i Edinburgh

Idag satt jag och Sofia i Princess Park och drack chai latte/kaffe och kollade på ekorrar. De är helt galna här, inte speciellt rädda för människor inte. Visst de är väldigt söta men vill gärna inte ha dem i knät. Det är förövrigt någon slags värmebölja i Edinburgh för tillfället. Har gått runt som en klimakteriekärring hela dagen och svettats bort. Temperaturen kan väl jämföras med en svensk sommardag. Och det är oktober om några dagar? Jag förstår inget. Inte packat ner ett enda sommarplagg, är ju rustad för höst och vinter nu. Men jag är kanske lite tidigt ute?! Hur är vädret i Sverige?När vi klättrade upp för det där jävla berget

 
Edinburgh och deras bussar.Edinburgh har blivit framröstad att ha den bästa busstrafiken i hela UK? tror jag det var. Förstår helt ärligt inte det. När vi äntligen fick rätt med vilka bussar som gick vart stängde de av huvudgatan och ändrade om alla busslinjer. Nu kan vi inte hitta bussen vi brukade ta till skolan så vi har fått hitta en ny. Idag hoppade jag av, trodde jag på rätt hållplats men jag gick åt fel håll och hamnade vid fel Starbucks (okej, kanske inte busstrafikens fel men ändå). Och de här busstabellerna bär jag med i min väska då det finns cirka 50 olika busslinjer och alla har en egen liten folder. Jag tror jag har 10 stycken i min väska. Det är jobbigt när man ska kolla bussarna! Och note to myself sitt inte högst upp och längst fram i bussen. Känns som man ska dö!

Helgen och lite sånt

Idag ska vi bestiga lite berg. Eller ja vi ska gå upp för Arthur's seat är tanken. Är en timmes promenad om jag har förstått det rätt. Är så himla trött idag, förstår inte vad det är med mig. Jag önskar att jag var en morgonmänniska! Hade ställt klockan på nio idag men det var omöjligt att ta sig ur sängen då. Halv elva steg jag upp. Motvilligt!

I lördags hade vi inflyttningsfest. Glömde bort min kamera som jag så fint lagt fram för att jag skulle komma ihåg att ta bilder. Men nej, jag glömde det. Men det var en väldigt lyckad fest! Tror vi var närmare 35 personer här och det verkar som alla hade kul. När man blir vän med människor här så hoppar man över några steg. Man hälsar, pratar lite. Överväger om man gillar personen. Om ja och det är ömsesidigt så är man vänner. Lite som speed dating fast man raggar kompisar. Jag gillar det. 

Igår skulle vi besöka slottet för att det skulle vara gratis. Det var inte gratis. Det blev inget slott. Tog en sväng till museet istället och kollade på dinosaurier. Sen åt vi bakis-sushi. Älskar att vi bor mittemot en sushirestaurang. Blev även ett bio besök, för första gången i Edinburgh. 7 pund. Bra pris en dålig söndag.

Cheers

Highland adventures

I lördags åkte jag och mina flatmates på en tre-dagars tur med Haggis Adventures. Bussresa som skulle ta oss igenom Skottland och höglandet på tre dagar. Och oj vilken resa det blev! Mycket öl, ingen haggis (vågar fortfarande inte smaka på det). Mycket skratt, mycket sång, Loch Ness hunting, scary naked guy with frisbee, mycket slott, en del bergsklättring, fått träffa många nya härliga människor och mycket mycket kultur. Känns nästan som att jag vet mer om Skottlands historia nu än om Sveriges.

Vi hade turen att få antagligen världens bästa guide Lizzie och Allan the busdriver som tog och säkert fram på vägarna. Vi har alla nu drabbats av DSL (deep scottish love) och alla har fått Loch Lomond på huvudet. Har suttit och redigerat bilder hela dagen nu så att alla kan få i alla fall en liten blick av hur fantastiskt Skottland är. Alla bör verkligen åka hit och se detta själva!
Heather the cow
Riverrov eternal beauty. Om man doppade sitt huvud i denna magiska sjö i 7 sekunder så skulle man se yngre ut.


Vi bergsklättare lite, det var sjukt jobbigt men utsikten var fantastisk!


Här är ruten vi körde


Eilean Donan Castle
William Wallace monument
Inverlochy Castle


Guiden berättar för James Dean (han i hatten hete faktiskt så) att han hade passat perfekt som skotte då han hade den rätta kroppen? Sen stod han och förklarade hur man skulle sätta på en kilt för en väldans massa år sedan jätte länge.


Jag står och spanar efter Nessie


Chris bestämde sig för att bada i Loch Ness


Culloden battlefield. Här slog engelsmännen och the jackobites (skottarna) Stenarna som stack ut från väggen var för alla som hade dött. Engelsmännen hade också en sida av vägen men där var det inte så många stenar.eternal beauty

Kurserna

Nu har vi kommit igång med skolan och våra kurser. Det jag ska läsa denna terminen är följande:

Photo: Studio. Verkar som detta kommer bli en riktigt rolig kurs. Vi ska göra två fotouppgifter. En där vi ska fotografera mat, som jag har förstått det kan man tolka mat ganska fritt men man ska kunna använda det i någon form av kokbok. Vi ska dessutom fotografera med en analog kamera. Vilket jag inte har gjort tidigare så det ska bli väldigt roligt. Den andra uppgiften är att vi ska fotografera två omslagsbilder. Detta med digital systemkamera.

Läraren verkar väldigt bra. Han är rolig att lyssna på och han verkar vara väldigt pedagogisk. De andra som också läser kursen säger att det är den bästa läraren de har. Två tummar upp för det!

Experiential design
. Handlar mer om att man ska lära sig att förstå tanken bakom design. Och i alla dess former. Än så länge har jag bara varit på en föreläsning men den verkade väldigt bra! Det är två lärare som håller i kursen och vi ska i slutet av kursen göra en portfolio.

Den tredje kursen som jag ska läsa är Marketing 1. Har inte haft några föreläsningar än dock eftersom jag fick reda på idag att jag kunde få läsa den. Jag byta bort Design och Urbanism då jag inte tyckte det verkade vara något för mig. Marketing 1 verkar vara väldigt lik en tidigare kurs som jag läst på Högskolan i Jönköping. Och det var dessutom en av de bästa kurserna jag läste där så då tänkte jag att det kan inte bli helt galet att läsa en kurs till. Ska ditt första gången på fredag. Hoppas på det bästa.

Så i det stora hela är jag väldigt nöjd med mina kurser så här långt. Lärarna verkar vara väldigt engagerade i alla elever och de är väldigt måna om att vi förstår allting. Det gillar jag eftersom det ibland kan vara lite svårt att hänga med i den skotska dialekten. Åh Edinburgh är så bra!

En överblick...

Dåligt med uppdatering här, jag vet. Men det är svårt att hinna med allt! Efter helgen kommer det några rejäla uppdateringar. Men nu tänkte jag visa lite hur vi bor.
Lördag

Igår var jag, Camilla och Hille ute på en liten shopping runda. Vill inte ens tänka på hur det ska gå när det är dags att få med sig alla grejer tillbaka till Sverige för jag kommer handla på mig här! Betty, en tysk tjej som bor med de andra från Högskolan i Jönköping berättade igår att hon älskar att shoppa och lova mig att visa de bästa ställena som hon hittat än så länge. Men i alla fall. Köpte en bok, "midnight musings of a sleepless genius". Eftersom jag alltid kommer på de bästa grejerna när jag ska sova så var jag tvungen att köpa den. Det är en kombinerad anteckningsbok med pyssel som man kan ägna sig åt när man har svårt för att somna.
Borta bra men hemma bäst

Svårt att beskriva känslan av att vakna i sin "egen" säng. Inte ställa någon klocka. Äta god frukost och ha tillgång till att tvätta sina kläder. Ja gå runt naken i mitt rum om jag nu skulle känna för det. Trivs i vår nya lägenhet. Det är lite kallt och idag regnar det men vi tänkte gå på stan och köpa lite filtar och lite annat hemtrevligt. Vår hyresvärd är för övrigt världens sötaste gubbe. Igår när vi flyttade in berättade han att det fanns en extra tv om den som står framme nu skulle "råka" gå sönder. Han hade ett Playstation över som han tyckte vi kunde ha, dock har vi inga spel men det skulle han nog också fixa och han tyckte dessutom att han skulle fixa fram en musikspelare så vi kan koppla in våra (de andras) Iphone. Gos!

Bilder kommer men nu tänkte jag bädda ner mig med min bok innan det är dags att bege sig ut i regnet.

Cheers

Vi har blivit med lägenhetIgår hände det äntligen. Vi hittade en lägenhet. En lite smått förvirrad hyresvärd men det gör inget. Vi får hyra den till den 20 december vilket passar perfekt. Den är något dyr men priset hade blivit ungefär samma om vi hade fått en lägenhet som vi hade varit tvungen att hyra i 6 månader. Detta blir bra. Och den ligger ju helt perfekt för övrigt. Precis mitt inne i stan. Vi flyttar in på torsdag, vi verkar ha varit på hostlet ganska länge då personalen nu börjar känna igen oss och undra hur det går med lägenhetsletandet. Ett nu nöjt gäng som idag för första gången slappnar av. Vad ska vi nu göra med all vår nyfunna fritid?

Cheers


Uppdatering från Skottland

Varning! Det kommer nu ett väldigt pessimistiskt inlägg.

Lägenhetsletandet fortsätter. I Edinburgh går vi mycket! Har fått skoskav på min lilltå och det känns som den ska brinna upp! Idag var och tittade på två fina lägenheter som redan var uthyrda? I Edinburgh verkar människorna vara väldigt förvirrade och ha ganska dålig koll på det mesta. Idag har vi bytt rum igen. Bussarna åker inte enligt busstabellerna. Jag hittar inget saltlakrits. Men gud vad jag älskar Edinburgh ändå. Varje dag vaknar vi med ett nytt hopp som än så länge har blivit hårt testat. Vi kommer hitta ett boende, men man vill göra det nu så man kan lägga sin tid på att upptäcka denna fantastiska stad. Varje dag hittar vi nya gator att gå på och tänker bara wow wow och wow.

Igår träffade jag och Sali en skotte som lärde oss allt(?) som finns att veta om kiltar. Att de ser olika ut beroende från vilken familj man kommer från. Den får inte vara för lång då den ska inte gå i backen om man står på knä. Man får inte ha kalsonger under och "väskan" sporran som hänger fram till är bra att ha sin mobil i. (Igår såg vi många kiltar då Skottland spelade, fotboll? fotball? Vet inte riktigt.)

Nu ska vi snart iväg och titta på någon fyrverkerifest. Imorgon ska vi till skolan för introduktion och sedan blir det fler visningar och samtal. Lägenhet, lägenhet, lägenhet.

Cheers


Hello Sweden

Sitter nu i chill out rummet och letar lägenhet för fullt. Edinburgh funkar än så länge. Bilder kommer senare ja. Och just det, jag mår bra. Hejdå!

RSS 2.0