Istället för något vettigt


Just another manic monday


It's Friday, I'm in love

Upptäckte idag att mammas och pappas uterum gör sig perfekt för en liten ministudio. Då det kommer in ljus från 360 grader och från taket blir det ett jämt och fint ljus, fram med ett vitt draperi. Perfekt.

Då vi har fått en skoluppgift där vi ska göra ett bokomslag med inspiration från Dr. Jekyll & Mr. Hyde, skulle jag idag fotografera lite. Lizette fick stå modell och ja det fungerade bra. Hade behövt några fler blixtrar. Får se om jag får ett ryck och kör in till Scandinavian Photo, har ju tänkt investera i en ordentlig blixt länge nu!


Bilden har inget med skoluppgiften att göra.

Vägen till drömjobbet 4

Varje gång jag sitter på pågatåget på väg antigen till Malmö eller Ystad är det en sak som stör mig något oerhört! All dålig grafisk design som de visar i reklam snuttarna på tv-skärmarna. Helt seriöst, comic sans och blanda in massa konstiga färger i typsnitten. Kan faktiskt med säkerhet säga att jag hade gjort det bättre. Hade gjort det gratis bara för att skona alla på tågen från den här exponeringen. Samma sak när jag var med min kompis på apoteket idag för att hon skulle köpa någon medicin till sin hund. Ögondroppar för hundar fast på förpackningen ser man ett öga på en människa. Vi får väl hoppas att dropparna går lika bra i våra ögon som våra fyrbenta vänners för det hela kändes väldigt vilseledande.

Hade kunnat uppfinna ett nytt jobb till mig själv. Hade kunnat kallat det observatör. Ganska enkelt, hitta platser, saker, hemsidor där design/funktion inte fungerar. Jag menar finns det något värre än när man besöker en dålig hemsida som man inte kan navigera sig runt på enkelt. Jag ger oftast upp och väljer att antagligen inte besöka hemsidan igen. Så många företag är i behov av grafiker utan att de vet om det. Satsa på marknadsföring och en bra profil utåt. Det tjänar sig i längden!

Vägen till drömjobbet 3

Idag har jag varit på intervju. Jag gillar att gå på jobbintervju. Härlig egoboost. Man får en liten adrenalinkick och saken att man faktiskt får något resultat av alla ansökningar man skickar iväg. Intervjun gällde ett jobb som mässpersonal i Malmö under februari. Alltså inget långvarigt men några jobbdagar är bättre än inga.

Imorgon ska jag nog gå och prata med de på arbetsförmedlingen. Mest för att det gör mig väldigt irriterad att min bror som har gått arbetslös i över ett år får cirka 3000 kr i månaden för att göra absolut ingenting. Jag pluggar för att jag behöver en inkomst (och givetvis för att jag tycker det är roligt och väldigt givande), letar jobb som en galning och kan just nu tänka mig vilket extrajobb som helst. Jag får ut 4468 kr i månaden utav CSN där 1388 kr är bidrag och 3080 kr är lån som jag måste betala tillbaka, med ränta. Så alltså egentligen skulle jag tjäna pengar på att skriva in mig som arbetslös och inte göra något. Skulle antagligen ta livet av mig på grund av tristess men hur kan detta bli rätt?!

Vägen till drömjobbet 2

För några veckor sedan var jag på intervju för ett jobb som jag verkligen vill ha! AD-assistent på ett företag som har sin egen marknadsföringsavdelning. Hade varit helt perfekt men väntar fortfarande på besked, det ska komma denna veckan.

Fick bra respons av kvinnan jag blev intervjuad av. Det enda som skulle kunna vara ett problem var min brist på erfarenhet. Titta på henne med glimten i ögat och svarade att man måste börja någonstans. Självklart förstod hon också det. Jag håller mina tummar men har trots allt ändå insett att det är väldigt svårt att konkurrera med alla yrkeserfarna människor. Detta har gjort att jag var tvungen att tänka ut en plan B, en praktikplats. Men idag läste jag detta inlägget från en tjej som Annika Bäckström som berättar om när hon sökte praktikplats för ett år sedan. Fick en uns av hopplöshet. Skakade av det igen och sökte några fler jobb.

Vägen till drömjobbet 1

Det här med att söka jobb via "extern webbplats". Vet inte hur många minuter av mitt liv jag har spenderat till att sitta och fylla i samma uppgifter om och om och om igen på diverse företag. För att sedan ladda upp ett personligt brev och ett CV med exakt samma information. Jag förstår deras system och varför det behövs. Men de borde se till så att man kan skapa en profil via arbetsförmedlingens hemsida där man importerar informationen till dessa externa webbplatser. Fler glada arbetslösa!

När minusgraderna äter upp ens fingrarSaker man kan göra en söndag.

Träna upp sina Photoshop-skills.
Och såhär blev det efter några om och många men.


Onsdag

Första föreläsning idag på Malmö Högskola. Det är en båt inbyggd i min skola. "Vi sätter en båt i mitten av huset, varför inte liksom?" Jag gillar det. Så nu har jag 20 skisser och ett moodboard att göra tills nästa vecka. Sitter nu och läser om Dr. Jekyll and Mr. Hyde och tänker bara på den underbara baren som vi bodde granne med som var inspirerad av just den historien. Blir inte så mycket tid över till annat, så fort jag har en ledig stund så letar jag jobb eller så letar jag lägenhet. Funderar på att dela med mig att mitt jobbletande "drömmen till det perfekta jobbet.." Det är fan inte lätt!
En gång för längesen...

Igår skulle jag köra så långt tanken räckte. Jag kom nästa till Mossby. Stanna till vid Svartes strand. Försökte fotografera lite men blåste nästan bort. Åkte ut till Sandskogen och gick i regnet/snön. Vid stranden i Svarte såg allting ut precis som vanligt, eller nästan i alla fall. Tunneln som vi målade en gång i tiden ser fortfarande exakt likadan ut. Blev lite nostalgisk, önskade att jag var 10 år igen och att det var sommar.


Wake up Maggie I think I've got something to say to you

2012. Finns egentligen så mycket att säga om 2011, gick in utan några förväntningar och det blev ett jäkla spännande år. Ett år med väldigt mycket bra grejer men givetvis en del mindre bra. Det blev en riktigt konsert sommar med bland annat Veronica Maggio så mycket som tre gånger. Att åka till Skottland är det bästa jag har gjort än så länge i mitt liv. Jag klippte av mitt hår vilket var något som jag nog aldrig trodde jag skulle göra. Jag har träffat så många bra människor att jag faktiskt nästan blir lite tårögd.

Just nu försöker jag bara få ordning på mitt liv vilket inte är det lättaste. Jobb och lägenhet kommer tydligen inte av sig självt. Jag har inget tålamod överhuvudtaget. Tror det går extra segt då jag faktiskt inte vet vart det är jag vill bosätta mig. Inte för att jag behöver bestämma mig för ett ställe för evigt nu. Men efter fyra flyttar är min pappa och bror jätte trötta på att bära min soffa. Men skolan börjar dock den 16. Jag längtar. Jag vet knappt vad jag gör om dagarna men de flyger förbi fortare än kvickt samtidigt som jag inte får något gjort. Så ligger det till. Peppar mig själv nu. Kom igen Stephanie!

Att sammanställa hela 2011 är ju helt omöjligt insåg jag en bit in i detta inlägg men några godbitar av bilder blev det. Utan någon som helst kronologisk ordning.
RSS 2.0