Tagga handboll!


Jag fattar ingenting.

Har suttit och lekt med min nya ritplatta hela kvällen. Är inte så duktig på att rita men övning ger färdighet. Och jag måste säga att den fungerar riktigt bra. Har köpt en Bamboo fun, med både penna och touch. Touchen fungerar som en större touchpad och pennan är enkel och behaglig att hålla i. Ett bra köp med andra ord.

Men ja, ungefär så här känner jag just nu.Jag är så trött på alla mail och koder.
Jag vill ha dig här på riktigt inatt
Och suga liv ur din halspulsåder.


Söndag morgon allt står still.


Så här snygg var jag igår.


Så här snygg är jag idag.

Väntar på att min bror ska bli färdig så vi kan ta oss ut i kylan och köpa pizza. Galet sug efter pizzasallad!
Gårdagen var trevlig. Träffade många ansikten som man inte hade sett på länge. Dock så var väl inte bar a bar mycket att hänga i grannen, men det är ju bara juldagen en gång om året. Och sen älskar jag bara när möjligheter föds ur oväntade situationer! Nu ska jag gå ut och skrapa rutorna på bilen, älskar vintern.

Hejdå julafton. Hej juldagen!

Då var julafton 2010 över. Tiden bara springer iväg och jag springer verkligen inte med den. Och juldagen är redan här. Ikväll blir det födelsedagsfirande och party and party and party. Jag är taggad!

Julafton var trevligt, kalle anka, julklappar och god mat. Vann lakrits bilar från ahlgrens bilar, kunde nog inte vara mer på pricken. Drack goda juldrinkar som jag måste säga att min jäkla duktiga kusin blandade. De två äldsta jobbar som bartenders i Norge och ja, de har koll på spritläget. Men nu ska jag försöka sova, fruktansvärd huvudvärk efter allt socker.

Och ja, åt visst köttbullar från vildsvin idag. De var inte goda, jag åt en och min bror fick resten. Och detta var innan jag fick veta att det var vildsvinskött. Ska vara vanliga köttbullar på en vanlig julafton. Eller?!


It's a little bit funny, this feeling inside

Dagens planer blev ganska inställda på grund av vädret. Gick ner om till ica och hem, herregud. Gick inte att se något för det blåste upp så mycket snö i ansiktet och helt plötsligt så låg man i en snödriva lika djup som jag är lång. Jo visst skulle jag försöka mig på en "genväg" också som innebar oskottade trappor. Ja ni kan ju själva föreställa er hur det gick. Men hem kom jag. Direkt i säng under två filtar och ett täcke för att få upp värmen igen.

Och nu är det julafton. Tittade på filmen The holiday och den gav mig lite mer julkänslor och en hel massa energi så nu kan jag inte sova. Men God Jul i alla fall.Över mitt huvud svävar en kolsvart gam


Allt förändras fast ingenting händer

Åh sitter och tittar på lediga lägenheter i Ystad. Kräker på mig själv.
Detta var inte alls enligt planerna.
Jag tror att jag kommit på en idé till utvecklingsprojektet vi ska ha nästa termin i alla fall. Och även en backup idé om jag skulle ändra mig.


He swears he's gonna give it up. It's never gonna be enough.

Pratade precis med Mikaela, hur förklarar man en hel höst kortfattat? Crazy, frustrerande, jobbig, bra, dålig, lärorik, rolig. Den sista månaden har mest bara varit kaos. Fick reda på att vi fick en 4:a på vår film i marknadskommunikationen idag. Det glädjer mig faktiskt inte speciellt. Mikaela fick höra min frustration. Det är lätt att komma på vad man skulle ha sagt i efterhand. Vet inte vad som har hänt med mig, enda sedan jag och Annie var och tittade på Cornelis filmen har jag blivit så bölig(?). Det är väl så, när man har börjat kan man inte sluta. Skit jobbigt är vad det är! Jag är bara lite arg.

Del 5

Jag tror att jag är mera kär i kärleken i sig än i dig, hurså?
Det blir fel hur man än känner.
Det är så konstigt att försvinna,
det känns så dumt att stanna kvar.
Så befängt att leta svar.
Finns ingen eld som orkar brinna
inga röda mattor ingen stolt fanfar.

Om. Om är bra.

Det är sånt här jag vill jobba med! Utforma bra design till annars kanske tråkiga produkter. Måste ta tag i det här med praktikplats igen. Imorgon kanske...

Hur många bultar finns det i Ölandsbron?

Åh kom på idag att jag glömde Nile city hemma i Jönköping. Typiskt.
Nu är i alla fall alla julklappar förutom en inhandlade. Var ute och sladdade idag, är ganska dåligt skottat från mammas och pappas hus upp till stora vägen och ja, dumt nog tycker jag det är ganska roligt att åka runt lite..?! Kanske inte lika uppskattat av lillebror dock.
Ska tydligen bli storm igen, tittar ut nu och himlen har blivit helt svart på en halvtimme. Tråkiga vinter.
OCH förresten, 5,5 kilo och tre cm på asset! Jag är stolt som tuppen! Skönt att slit för en gång skull ger lite resultat.

Det kostar att festa när man trollar med sinnet

Idag har jag inte lämnat huset. Suttit framför datorn och Gaudi hela dagen! Flash har bråkat med mig men efter många om och men kom vi fram till en ganska bra kompromiss. Pausade för handbollsmatchen. Tyckte det var galet spännande. Och ett silver, det är inte alls tokigt. Faktiskt.

Imorgon så har jag lite saker att stå i.
Min bror och jag ska iväg och fixa med julklappar.
Jag måste få tag på Julia och en klipptid innan fredag!
Köpa hårfärg.
Hm, kanske försöka sig på en liten motionsrunda i snön också?!

Nej nu måste jag återgå till mitt serietittande, cliffhanger efter cliffhanger. Man kan inte sluta.


Logiskt


Mot oändligheten och vidare

Sitter äntligen på bussen på väg ner till Skåne. Eller har suttit här ett tag nu och börjar få ordentlig träsmak i röven. Swebus är trångt! Träffade Robin och hans flickvän på bussen och sitter fortfarande och är helt fascinerad över hur bra de är på att packa. De hade varsin liten väska och en jäkla massa julklappar. Nej hur lyckas folk. En timme kvar, gud vad tiden går långsamt idag. Jag är ju så sugen på pizza.

Ynt!

I oktober så trillade jag i en trappa och slog mig ganska rejält. Fick ett ordentligt blåmärke i sidan och idag när jag står och bytar om så ser jag av en slump att det fortfarande!!! inte har försvunnit helt. Det är två månader sedan. Helt galet!


Dagen efter.

Del 4

Jag tror att du har fastnat mer för tvåsamhet 
som grej, än för mig, trots allt.
Det är så skönt när allt fungerar.

Det skulle varit vackert, starkt och varmt,
men det känns fult och kalt och kallt.
Det är så trist när allt stagnerar.

Och ingen vill förlora, vara den som fick ett tack
vara den som inte stack.
när tankar blev för stora, och sprack.

Det var jag med allt mitt snack om större
ensamhet och plats att tänka på.
Det var du och dina vänner.

Nu händer det!


Nu börjar det likna något. Dags att ge sig på flash. Om vi tar det här lugnt och försiktigt så ska det nog gå bra!

Ödet?

Det var helt enkelt inte meningen att jag skulle åka ner till Ystad idag. Snöstorm, inställda tåg och allt vad det heter. Precis när jag bestämt mig för att nej, men jag åker imorgon det spelar inte så stor roll. Bokar bussbiljetten. Då ringer pappa och säger att han har fixat så min bror och en till kommer och hämtar mig. AH. Bussbiljetten är inte ombokningsbar. Så det är bara att gilla läget. Kanske kan få gjort lite Gaudi idag då? Eller.

Del 3

Dagen går, det mulnar strax, jag tror att det 
är dags att gå på fest.
Vi måste göra nåt åt ledan.
Vad var det som gick snett, vi gjorde rätt
och nu gör vi fel i ren protest.
Har vi nött varandra redan?
Vi lever sönder samma dagar, vad
ska vi prata om idag.
Var det du som blev som jag

Alla ögonblick vi jagar, för att vara nånting mer än bra att ha
Stjärnor glittrar vackert och det vimlar
av passioner kan det tyckas
Men inga stjärnor, inga himlar
över dom som inte lyckas


Del 2

Vi petar sönder allt och tappar allt vi nånsin kunnat nå
tills bara skulden gör oss två
Det är bara tur att hjärtat klappar, ändå.

Allt det där om att vara på väg någonstans

Jaha, då var det jullov. Känns inte så bra som jag trodde det skulle göra. Kan ha lite med att Gaudiprojektet fortfarande hänger över mig men det blir jag och Gaudi i helgen. Ska träffa Heidi på lördag och jag tror det är precis det jag behöver för att få lite energi. Hon är som en jäkla sol den människan. Person med mer utstrålning har i alla fall inte jag träffat. Och då tror jag att bitarna som fattas i Gaudi kommer falla på plats. (Jag hoppas det i alla fall.)

Nu ska jag lägga mig och kolla på lite film innan det är dags för att packa och städa. Sedan ikväll blir det middag och julklappsutdelning. Malin berättade att de storm varnat på nyheterna imorse så jag hoppas vi kommer iväg imorgon och hem. Ser redan fram emot tågturen från Helsingborg till Ystad = tusen timmar försenat tåg.


Del 1

Jag tror att jag är mera kär i kärleken i sig än i dig. 
Förlåt. Men det sitter mest i skallen
Jag tänker, grubblar, velar mer än känner, längtar, trånar
och går åt. Är jag hjärtlös och förfallen?

Upp och ner, ner och upp!


Mycket roligare att titta på gamla bilder än att plugga. Får inget grepp om det här pluggandet. Annars brukar jag inte ha så svårt för att läsa till prov/tentor. Men nu, allt är så rörigt. Föreläsningar hit och föreläsningar dit. Saker som inte är relevanta ska vi läsa på ändå? Allt från PM-matris till hur man ljussätter när man filmar. Det är för rörigt, det går inte!

Ljuva 90-tal

Hur soft ser inte det här ut? Den underbara klädkombinationen med tofflor. Plastmattan på golvet och retro stolen i bakgrunden. Hur var det nu, det var bättre förr?


Hjälplöst förälskad

Är färdig med första uppgiften i fotografi - viseull kommunikation. Vi skulle fotografera två arbetsplatser så som man uppfattade dem. Detta är nog den mest givande kursen jag har läst i höst, och då har jag bara kommit halvvägs. Nej, den kan jag verkligen rekommendera för alla som är sugna på en distanskurs!

Ta allt och ge inget tillbaka!

Första tentan är avklarad. Och ja det gick bra, om bra är samma sak som bajs. Dock förstår jag inte nyttan av att veta vad Guinness reklam kampanj hete på 80-talet. Men nu lär jag i alla fall aldrig glömma det igen. (I klartext, jag klarade tentan.)

Motivationen till att sätta sig och börjar plugga till nästa tenta är ungefär -150. Annie sitter och dricker vin och jag avundas henne, varför kom jag inte på den smarta idén att glömma anmäla sig. Jag vill bara ligga och kolla på sailor moon hela kvällen och sova.


Bird is the word!


Ja så är det. Det är det.

Sitter i sängen och planerar, skissar och planerar lite till. Har gett upp allt vad tenta heter. Det ska nog ordna sig imorgon ändå. Som sagt man kommer på att allt annat är mycket att roligare än att plugga just precis när det är tentatider.

Idag är det Lucia. Insåg just att klockan är över tolv. Jag och Annie har googlat som galningar för att försöka förstå vart man kan gå och se ett Luciatåg. De påstås att vi befinner oss i Sveriges mest kristna stad så någonstans måste det finnas. JP borde verkligen skaffa sig en webbtidning nu!

Frustrerad!

Har suttit med broschyren till Gaudi i fyra timmar och jag håller på att bli knäpp. Får det inte att bli bra. Har tänkt så att jag har ont i huvudet! Bestämmer mig för en sak, ångrar mig i nästa sekund. Bestämmer mig för en ny sak. Ångrar mig igen. Nu är det mest en enda röra!
kalkyleramera.se

Idag har jag levt i 7 874 dagar. Grattis till mig.
Trött på plugget. Märks det eller?

Tentaplugget går bra.. eller?


Får jag veta vad du tänker på?

Känner mig lagom ambitiös när jag och Annie sitter till halv två på natten och tentapluggar. (Dock började vi vid 11) Och nu sitter jag och skriver text till mina bilder i fotografi - visuell kommunikation. Sann nattuggla som man är så blir det mesta gjort efter tolv.

Känner mig sådär grubblig och lite halv djup inatt. Mycket saker i mitt liv som jag inte kan sätta på fingret på just nu. Känslor och funderingar. Framtiden framför allt, fast jag inbillar mig att jag bestämt mig så är jag inte helt säker på hur jag vill göra. Samtidigt så befinner jag mig i ett bra stadie just nu. Jag känner mig glad. Jag är glad. Inte för något speciellt utan bara livet i allmänhet. Och ja det är väl så det ska vara.Party and party and party and party and party

Vaknade av ett mycket trevligt sms imorse från min chef. De ska ha företagsfest i januari och de ville att jag och Malin skulle medverka och även fotografera samtidigt. Där har vi något som går åt rätt håll.

Har nu läst nästan halva praktiskt marknadsföring boken och precis tränat så jag kan fortsätta dagen med lite bättre samvete. Dock blir det en paus för julklappshandling, har fortfarande inte kommit på vad jag ska köpa till någon, det har bara blivit en ångestframkallande faktor. Nu har jag börjat förstå när min pappa i alla år sagt att han inte bryr sig om julen eller rättare sagt allt tjo över julklappar. Jag vill bara ha lugn och ro och äta aladdin choklad.

Tentatider

Torsdag igen. Satt jag inte här igår och mådde dåligt och beklagade mig, svor på att jag aldrig mer skulle dricka alkohol. Minnet är kort och tiden går fort. Trots att jag krångla till det för mig igår så hade jag himla trevligt. Nu är det tentaplugg som gäller och det märks. Fick plötsligt ett starkt sug efter att städa och diska istället för att öppna upp effektiv viseull kommunikation.


Okär


Nu får det bli så. Eller?

Nu har jag bestämt mig. Nästa höst ska jag läsa en termin utomlands. Antingen i England, Skottland eller Frankrike. Till våren flyttar jag till Ystad igen (vemodigt), jobbar på något random ställe i sommar och sedan plugga lite till. Detta känns bra, riktigt bra.

Imorgon är det sista kåren 2010?! Det är nästan så att man blir lite tårögd. Sen är det bara tre månader kvar av Jönköping. Hur kunde tiden så fort.

Jag gillar

Idag när jag skulle göra béarnaisesås så var jag tvungen att fotografera förpackningen. Älskar designen på detta paket från Borggårdens. Såsen smakade som vanligt men den ser snygg ut i skafferiet!


Lillebror bli inte som jag när du bli stor

Kan inte förstå att min bror fyller 19 år idag. Det måste betyda att jag håller på att bli riktigt gammal. Grattis i alla fall kära lillebror!

Tala till mig


För som inte sett filmen om Cornelis. Gör det!

Ikväll var jag och Annie och såg filmen om Cornelis. Herregud vilken film. Till skillnad från mina kära kombo var jag inte så insatt i hur hans liv utspelade sig. När filmen var slut var jag tvungen att stressa ut Annie från bion för att jag kunde inte sluta gråta. På väg hem forsatte jag att gråta hysteriskt samtidigt som jag nästan skrattar åt att jag inte kan sluta. Vad kan man säga, det var en bra film!Jobbar på

Insåg just att jag bara ätit tre clementiner idag. Har varit helt uppe i mitt Gaudi-projekt. Hittat massor av häftiga hemsidor med illustrator tutorials och skapat mig ett twitter konto. Läste att Lindex hade haft en tävling där man kunde vinna praktikplats på olika företag i Göteborg. Insåg att om jag hade haft ett twitter konto tidigare hade jag kanske inte missat detta. Dock var man tvungen att vara skriven i Göteborg. Men ändå. Spenderat några timmar framför google keyword tools och google trends. Syns man inte så finns man inte?!! Men nu håller jag kväll.

http://twitter.com/stephanieborg

Patty-cake


Torsdagmorgon allt står still

Såhär kul hade vi på föreläsningen igår. Värmen var avstängd och vi satt i den antagligen kallast salen på hela skolan. Det tar emot att säga det, men Högskolan i Jönköping sjunker mer och mer i mina ögon. Det känns inte som jag lärt mig så mycket som jag hade önskat nu när jag bara har en termin kvar av min utbildning. Vissa lärare är skrämmande dåliga, powerpoints sedan minst fem år tillbaka. Brist på kunskap i program som jag hade hoppats fått lära mig mer om, främst adobe programmen. Jag är givetvis medveten om att det handlar mycket om eget ansvar, men jag anser att man ska inte behöva titta på tutorials när jag går en utbildning som heter grafisk design. Men ja, det är ju bara vad jag tycker.

Ps. Redbull är livsfarliga grejer. Ds.


(Bild lånad av Ällen Höög)

RSS 2.0